Compact Clinics

Compact Clinics

Programma overzicht Compact Clinics 2024

De Compact Clinics van Tandheelkundig Expertise Centrum - Alkmaar staan in ons vakgebied zeer goed aangeschreven. Logisch, want ze zijn kort en bondig, bieden “state of the art” nascholing en worden vanuit de kliniek verzorgd door medewerkers met een langdurige ervaring in de parodontologie en implantologie. Ook gerenommeerde docenten van buiten de kliniek zijn dit jaar bereid gevonden om hun expertise met u te delen. Voor uw eigen praktijkprogramma hoeft u niet te vrezen: de Clinics vinden zoals gebruikelijk in de avonduren plaats.

Bovendien ontvangt u bij deelname uw KRT/KRM punten:
KRT: 2,5 punten
KRM: 2 punten
KRTP: aanvraag loopt

Compact Clinics Amsterdam

Op dit moment hebben we in Alkmaar geen nieuwe Compact Clinic gepland staan. Echter onze partner/collega's van Kliniek voor Paradontologie Amsterdam heeft een mooi aanbod staan. Als gespecialiseerde behandelaren werken wij nauw samen en leren wij ook continue van elkaar. Hoe mooi als u ook van hen kunt leren. 

29-02-2024 | Porseleinen facings: Indiceren tot Cementeren (Paul de Kok)
Cosmetische behandelingen zijn geen taboe meer in de tandartspraktijk. Mooie tanden zijn een teken van vitaliteit en welvaart en daarom een groot goed voor veel van onze patiënten. En de meest besproken behandeling is natuurlijk de vervaardiging van porseleinen facings. Maar helaas is niet alleen de vraag toegenomen, maar ook de verwachtingen over het eindresultaat! En tegelijkertijd willen we minimaal invasief blijven werken en ook nog eens een duurzaam resultaat beloven. Aan uitdagingen dus geen gebrek. Daarom geeft Paul de Kok tijdens deze compact clinic een uiteenzetting voor het indiceren, prepareren en cementeren van deze prachtige restauraties.

04-04-2024 | Fotografie en Digital Smile Design, theorie en praktijk (Paul de Kok)
Cosmetische ingrepen zijn booming in tandheelkunde! Maar met deze toegenomen vraag komen ook toegenomen verwachtingen… En waar je als tandarts expert bent op het technische vlak, is de patiënt opeens jou gelijke op esthetisch vlak! Hoe zorg je nou voor een goed behandelplan, een voorspelbaar eindresultaat en een heldere communicatie met je patiënt? Fotografie en Smile Design! En daarom neemt Paul de Kok je deze avond mee in hun uitgebreide ervaring met deze essentiële tools voor cosmetische tandheelkunde. Neem je camera en laptop mee, want na deze cursus zal je het niet alleen begrijpen, maar kan je vooral direct aan de slag!

18-06-2024 | Effectief hechten (Guido Rhemrev)
Hechten is een basistechniek die wij als tandarts moeten beheersen. Voor het stabiliseren van de bloeding na het trekken van een tand of kies is dit een essentieel onderdeel. In de compact clinic “Hechten” zal uitgebreid ingegaan worden op de verschillende basistechnieken die belangrijk zijn voor u in de praktijk. Ook zal de mogelijkheid bestaan om op een model deze technieken toe te passen zodat u deze de volgende dag meteen kan implementeren in uw eigen praktijk.

 

Alle Compact Clinics worden gegeven van 19:00 - 22:00 uur op de kliniek van KVPA. Inschrijven kan via de website van KVPA of via het e-mailadres: compactclinics@kvpa.nl 

 

    

 

 

.

Tandheelkundig Expertise Centrum - Alkmaar
Comeniusstraat 6
1817 MS
Alkmaar
Za
Gesloten