Endodontologie

Endodontologie

Endodontologie bij het Tandheelkundig Expertise Centrum Alkmaar richt zich op specialistische wortelkanaalbehandelingen. Onze ervaren endodontoloog zorgt voor een zorgvuldige behandeling bij kiespijn en wortelontstekingen.

Endodontologie bij Tandheelkundig Expertise Centrum Alkmaar

Wanneer u te maken krijgt met kiespijn, wijst dit vaak op een ontsteking in de zenuw of rondom de wortelpunt. Dergelijke pijn kan erg vervelend zijn, maar gelukkig is het bij ons in de meeste gevallen op te lossen door middel van een zorgvuldige wortelkanaalbehandeling.

Kiezen hebben doorgaans meerdere wortelkanalen. Ook kan het zijn dat er reeds een vulling aanwezig is. Het uitvoeren van een grondige wortelkanaalbehandeling vereist dan ook specifieke expertise, en vaak de inzet van een microscoop voor optimale precisie. Om deze reden beschikt het Tandheelkundig Expertise Centrum Alkmaar over een gespecialiseerde endodontologie afdeling.

Wat doet een endodontoloog?

Bij een wortelkanaalbehandeling beginnen we met een intake en duidelijke uitleg over de procedure.
Vervolgens verdoven we het behandelgebied. Via een kleine opening in de tand of kies maken we de wortelkanalen schoon en vullen deze vervolgens. Dankzij moderne technologie zoals de microscoop, zorgen we ervoor dat alles grondig wordt gereinigd. Meestal ronden we de behandeling af in één sessie, maar soms zijn er twee nodig. Het resultaat? Een gezonde basis voor uw tand of kies, die indien nodig, netjes wordt afgewerkt.

Omdat de behandeling wat tijd in beslag kan nemen, raden we u aan eventueel een koptelefoon mee te nemen. Zo kunt u ontspannen met uw eigen muziek, podcast of luisterboek.

Als u of uw tandarts denkt dat een wortelkanaalbehandeling nodig is, ontvangen wij graag een verwijsbrief. Op basis hiervan sturen we u een kostenoverzicht en bepalen we het vervolgtraject.

 

    

 

 

.

Tandheelkundig Expertise Centrum - Alkmaar
Comeniusstraat 6
1817 MS
Alkmaar
Za
Gesloten